welke organisaties doen er aan mee

Het autismebeweegcoach sportproject is gestart als samenwerking tussen Racket & fitnesscentrum Steenwijkerland, Auti-start en het Beweegteam Steenwijkerland. Deze organisaties hebben ieder een eigen aandeel in het project.

  • Auti-start Autisme beweegcoach en gedragscoach
  • Racketcentrum Plusbegeleiding en accommodatie
  • Beweegteam Steenwijkerland Signalering en communicatie naar Gemeente

Tijdens de voorbereiding in 2016 hebben roeivereniging `t  Diep en VV Steenwijk al aangegeven een samenwerkingspartner te willen zijn en hebben de RIBW, VanBoeijen, Vitree, Timpaan Welzijn en Ambelt aangegeven betrokken te zijn als ambassadeurs van het project.

Gaandeweg het project zijn er inmiddels ook samenwerkingsverbanden opgestart met: Start '78, Staps, BC Arta, Ankie Wellness Centrum, Dansvlinders, Aquafun de Waterwijck, Delta Impuls, LTC Steenwijk en KV NOVEAS. 

samenwerkings-partners

We hopen dat er nog meer samenwerkingspartners en ambassadeurs bij zullen komen en gaan hier komende tijd actief mee aan de slag. 
Wilt u meer informatie over het samenwerkingspartnerschap of wilt u graag een vereniging aanmelden als samenwerkingspartner laat het ons weten via autismebeweegcoach@auti-start.nl dan nemen we contact met je op.

ambassadeurs

Tijdens de voorbereiding in het najaar van 2016 hebben we een aantal organisaties uitgenodigd om het project onder de aandacht te brengen en mee te denken hoe we dit tot een succes kunnen maken.  De organisaties die aanwezig waren hebben aangegeven als ambassadeur van het project autismebeweegcoach te willen fungeren. Dat betekent in de praktijk dat zij het project onder de aandacht zullen brengen bij hun organisaties, de bewoners, jeugdigen, netwerk en scholieren.

Wilt u meer weten over het ambassadeurschap of wilt u ook ambassadeur worden laat het ons weten via autismebeweegcoach@auti-start.nl dan nemen we contact met je op.

Workshop autisme

Het tweede doel van het project is dat er 20 verenigingen een workshop krijgen over autisme zodat zij makkelijker in staat zijn om een sporter met ASS goed te kunnen begeleiden binnen de vereniging.

VV Steenwijk was de eerste vereniging waar we de workshop hebben mogen geven en zij hebben aangegeven dat dit veel handige tips opgeleverd heeft. Wij zullen in de komende tijd actief contact zoeken met verenigingen om de workshop aan te bieden. Wil je graag meer informatie of contact met ons opnemen met betrekking tot een workshop?
Laat het ons weten via autismebeweegcoach@auti-start.nl dan nemen we contact met je op.