Hoe gaat het verder?

Na aanmelding nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek.
We zullen je een aantal basis gegevens vragen zoals naam, adres, geboortedatum, e-mailadres, telefoonnummer en je ervaringen met het sporten tot nu toe.
Dit doen we aan de hand van een formulier zodat we tussentijds en aan het eind van het traject kunnen zien of de begeleiding bij het sporten effect heeft gehad. We spreken samen af wat jou helpt om te gaan sporten en wat je vanuit de begeleiding nodig hebt.

Gedurende de eerste periode dat je sport via de autismebeweegcoach  zullen we samen met jou ontdekken welke sporten je leuk vindt om te doen en welke sport goed bij jou past. Dat hangt van allerlei dingen af. Kan je goed samen sporten dan ben je een teamspeler maar als je iemand bent die graag een eigen prestatie neer zet dan is een individuele sport veel meer iets voor jou.  Ook zijn er mensen die liever niet aangeraakt willen worden tijdens het sporten dan wordt je keuze ook weer anders.  Een ding is zeker, er is voor iedereen een geschikte sport te vinden.


Het autismebeweegcoach sportproject is gestart als samenwerking tussen Racket & fitnesscentrum Steenwijkerland, Auti-start en het Beweegteam Steenwijkerland.